MENU

Øveriet Presenterer: Hippo Act

 

Coverart: Erik Brattested, Lucille Sutherland

Oslobandet Hippo Act slapp forrige fredag sitt debutalbum ”Electrofuturisky”. De fire bandmedlemmene har alle studert ved Norges Musikkhøyskole, og jobber til daglig som freelancemusikere.

Selv kaller de musikken sin for Acid Lounge, noe som kan beskrives som cheesy, polert heismusikk som er revet i stykker og satt på hodet. Improvisasjon er en viktig del, da låtene aldri er helt like hver gang de blir fremført. ”Se for deg den type musikk bestemoren din har sex til. Og så ser du for deg oss ta tak i den musikken og rive den i stykker.” sier synthist Morten Røsbak

”Låtene blir laget ved at vi møtes på øvingsrommet, og så jammer vi over et tema, og så bearbeider vi temaet i en fri improvisasjon. ”

Ulovlig jazz

”Vi gjør ting vi føler vi egentlig ikke har lov til. Vi prøver å ikke være bundet av cred-dogmer, og overraske litt. Mange tror nok vi går på noe, men egentlig er vi ganske streite typer.”

 

Hytte på sørlandet

Bilde: Øveriet

 

Innspillingen av plata ble gjort i sommerhuset til bassist Andreas på Spind utenfor Farsund.

”Vi tok med oss alt utstyret vårt og satt det opp og følte vi fikk skikkelig god tømmerlyd. Vi spilte inn alt live i stua, og gjorde egentlig alt av innspillingen selv, og så sendte vi mixen til Marcus Forsgren”.

Resultatet kan du høre i bunnen av artikkelen, eller der du streamer musikk.

Hippo Act består av:

Andreas Haga – bass

Emil Brattested – gitar

Morten Røsbak – synth

Steinar Mossige – trommer

 

on November 14 | by

Comments are closed.